Nuttige lijst van locaties/zalen
(ter info voor collega's en muzikanten)

Moeilijk te bereiken en te parkeren.
Zalen met trappen, hoge drempels en/of lange loopafstanden (door bijv. keukens).
Zaal Plaats Omschrijving/Informatie
Meander Amsterdam Het is niet mogelijk legaal op dichter dan een paar honderd meter van de zaal te komen.
Openhaven Museum Amsterdam Trappen
Partyschip "Dive". APH-shipping Amsterdam Twee etages af via een 45-graden steile smalle trap. Daarna een onneembare spiltrap (brandtrap van staal) af om in een grote onbeklede stalen zaal te komen. Onversterkt is een saxofoon al te hard. Een grote synth of een 4x12 kast passen niet door de trap.
VOC Schip Amsterdam Zeer lastige opbouw
De Pimpelaar Barendrecht zo'n 20 meter buiten lopen, forse drempel, weinig speelruimte
De Brasserij Delft Door een steegje moet je achter de zaal lossen. Met een grote bus is dit niet te doen. Het plafond heeft overstekende balken, die binnenin geblindeerd zijn. Dus een lichtshow beetje fatsoenlijk neerzetten is lastig. Zie ook Problemen met geluid!!!
Het Rieten dak Delft Met een grote bus is slechts te komen aan de overzijde van het water. Je moet dan een lange gammele brug over en vervolgens nog zo'n 20 meter over het terras. Totale loopafstand zo'n 100 meter.
De Cocoon Den Haag
Midden in het centrum op het Spui! Een trap met 16 treden! trap coccon (klik op afbeelding voor vergroting).
Eigenaar Nico is zeer geschikte vent. Parkeren op eigen terrein (in een sluis).
Café de Hel Groningen Lange trap, bij afloop door het publiek met al je spullen of andere trap nemen, maar dan via veel steegjes naar de voorkant komen. Parkeren is probleem: tot 22.00 uur betalen en is maar 32 minuten geldig, dus veel kleingeld meenemen (2 Euro's werken niet). Het P.A. is matig, weinig monitors. Wel tof spelen en goed personeel.
Partyboten Muiden Geen loopplank, geen parkeergelegenheid, een trap of 100 meter lopen langs kade met ongelijke stenen. Moeilijk voor de flightcases en materiaal.
Kasteel Rhoon Rhoon Met een grote bus is slechts te komen tot aan de brug. Dan een 50 meter lopen over keitjes. Toegang 2 drempels waarvan 1 met een hoogte van 20 cm. Met 2 man moeten de flightcases worden getild.
t Golfie Rockanje 10 meter buiten lopen en forse drempel.
Groothandelsgebouw (Engels) Rotterdam, Centrum Deze heeft de bijnaam "Het huis dat gek maakt" (uit het boek Asterix verovert Rome) vanwege alle leveranciersliften!
Als je naar de bovenzaal moet eerst een sleutel halen (voor de 8e etage) bij de receptie in het restaurant Engels. Neem hier de tijd voor, want dit gaat niet snel (er wordt weer gebeld naar een sleutelhouder). Bovenin door de keuken nog zo'n 50 meter lopen voordat je in de zaal bent. De liften zijn erg oud (vooroorlogs) dus de deuren willen niet zo goed sluiten.
Regel met de inhurende organisatie een parkeerplaats op het bovendek (voor bussen) want het tarief is 2,50 euro per kwartier.
Pelgrim Rotterdam, Delfshaven Wenteltrap + geluidsvolumeproblemen (buurman)
Sorbonne (de nieuwe) Rotterdam, Centrum Behulpzame mensen, maar binnenkomst een drempel en er ligt een heeeele lange mat voor de deur (klunen). Vervolgens moet je daarna 2 trapjes omlaag. Ongeveer 10 meter lopen langs de bar en voor het podium moet je weer 7 trappen omhoog.
Hou ook rekening met BETAALD parkeren tot 23.00 uur.
Zalenverhuur landgoed te Werve (www.tewerve.nl) Rijswijk ZH zo'n 50 meter buiten zonder afscherming lopen over kiezelsteentjes, trapje met een drempel van 20 cm. Geluid klinkt hard (ramen en harde vloer). Eigenaar bepaalt wat er gebeurt! boven een evt. aanwezige ceremoniemeester (in 2005).
Pier-scheveningen (van der Valk) Scheveningen De HELE boulevard gaat tussen 23:00 's avonds en 04:00 's morgens dicht! De pier kun je NIET op met je bus.... je moet dus een paar honderd meter (overdekt) je spullen verrijden! Voor een optreden op de pier moet je dus 24 uur een PA huren plus extra sjouwwerk rekenen!! De zalen zijn erg groot en extreem laag, licht aan trussen is onmogelijk.
Het Brouwcafé Scheveningen Gezellige tent, maar het lossen moet beneden. Eerst een stenen trap van 10 treden, vervolgens 10 meter buiten lopen en een lastige drempel voor je binnen bent.
Discotheek de Markies Uden

zo'n 50 meter buiten zonder afscherming lopen (regen!!), snel opruimen (30 minuten) want het publiek wil na afloop dansen op het podium. Eigenaar is erg tof en de huisinstallatie is van een goede kwaliteit.

Kasteel Wijk bij Duurstede Wijk bij Duurstede Op 3e etage spelen, wenteltrap of buitenlift voor max. 50 kg.
De Graanschuur Zoetermeer Centrum Er is slechts te komen met een personenauto. In de Dorpsstraat staan nu paaltjes waardoor lossen via de voorkant niet meer gaat. Via de achterzijde op een parkeerplaats is nog mogelijk. Je moet dan wel over een bruggetje, 100 meter buiten zonder afscherming lopen en dan 2 stoepen nemen en een lastige drempel!!
Indien je in de bovenzaal moet zijn gaat dit met een liftje waar slechts ruimte is voor 1 flightcase.

Geluidsnivo en akoestiek
Zalen waar niet meer dan 90 db mag worden geproduceerd of waar een geluidsbegrenzer hangt.
De Brasserij Delft Een zeer irritante bouwlamp hangt voor het podium en werkt op een geluidsbegrenzer die wellicht op 90 db is afgesteld. Lijkt zo op een stroboscoop waardoor je lichtshow in het niet valt. Staat op de stroomvoorziening aangesloten.
Slot Doddendael Ewijk Slechte akoestiek, liever geen kijkers (boekingen)
Partycentrum windkracht 4 Kinderdijk, panoramazaal (bovenste etage) "aquarium" = muren zijn bijna uitsluitend van glas...kun je zo veel aan je knoppen draaien als je wilt...
Kasteel Pieterheim Lanaken 90 Db!
Singermuseum Laren Limiter boven speelplek
Koetshuis Leiden Heel erg zachtjes spelen.
De Pelgim Rotterdam, Delfshaven Wenteltrap + geluidsvolumeproblemen (buurman)
Het Blesse Paard Stompwijk Er hangt sinds 2005 een limiter die afgeregeld is op 95 dBa. De eigenaar probeert het geluid in goed overleg met de bands te regelen. Momenteel zijn er 100 live optredens per jaar.
Bron: Het Blesse Paard
Evenementenlocatie - Jaiselings Royal Palace Wernhout Een 100% kerk. In dit voormalig seminarie is de oude kapel een feestzaal voor 600 man. Graniet stuckwerk en koepelplafond. Onversterkt met een jazzdrumkit al meer dan 94 dB in de volledige zaal. Organisatie heeft ivm de overlast van andere zalen het volume graag op minder dan 95dB...
Bron: Chris Delwel

Overige
Huize Doorn Doorn Poort van het park sluit om 02:00 uur! Haast geboden met opruimen.


Artikelen met nuttige bandtips geschreven door Chris Delwel.
Deze zijn eerder verschenen in het blad "speaker".

Last update: 13-7-2007
© Copyright 2009 Martin Mens